31.3 C
Taipei
miercuri, 17 iulie 2024

Președintele Taiwan, Thsai Ing-wen își încheie al doilea mandat. Favorit la câștigarea alegerilor prezidențiale este Lai Ching-te

Must read

Președintele Taiwan, Thsai Ing-wen își încheie al doilea mandat, iar sâmbătă 13 ianuarie au loc alegeri parlamentare și prezidențiale. Favorit la câștigarea alegerilor prezidențiale este Lai Ching-te, actualul vicepreședinte al Taiwan și reprezentant al Partidului Popular Progresist.El este fost reprezentat al Taiwan in Statele Unite și mizează pe alegerea continuității relațiilor bilaterale la nivel ridicat cu SUA și în asigurarea securității statului .

Principalul lui contracandidat este Hou You-yi din partea Partidului Conservator, fost primar al New Taipei City.El se adresează conservatorilor și clasei muncitoare, de la care speră să aducă multe voturi.Totodată Hou You-yi încearcă să atragă și să unească tinerii conservatori cu baza votanților mai în vârstă.

Un alt candida cu șanse este un alt fost primar popular al Taipei, de profesie medic chirurg, Ko Wen-je, care reprezintă Partidul Popular al Taiwanului.El se prezintă în alegeri ca tehnocrat și spune că ar fi de singura opțiune sigură pentru alegerile prezidențiale, nefiind ancorat într un partid cu vechime.

Sabina Pop

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Taiwan | 中華民國 | Zhōnghuá Mínguó

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura