31.3 C
Taipei
miercuri, 17 iulie 2024

Tensiuni în strâmtoarea Taiwan. Navele gărzii de coastă chineze, somate: „Întoarceţi-vă imediat”

Must read

Taiwanul a avertizat sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv, navele pazei de coastă chineze care au intrat în apele sale restricţionate în apropierea insulelor din prima linie din apropierea Chinei, în timp ce tensiunile se amplifică în sensibila strâmtoare Taiwan, transmite Reuters.

Paza de coastă a Taiwanului a declarat că patru nave ale pazei de coastă chineze au intrat sâmbătă dimineaţa în apele restricţionate ale insulelor Kinmen, controlate de Taiwan, care se învecinează cu coasta chineză. Aceasta a precizat că ambarcaţiunile chineze au rămas puţin peste o oră, după ce autorităţile taiwaneze le-au cerut să plece.

China revendică Taiwanul, guvernat democratic, ca teritoriu propriu, în ciuda obiecţiilor puternice ale insulei. În ultimii ani, China şi-a intensificat activităţile militare în apropierea Taiwanului, cu incursiuni aproape zilnice în zonele de identificare a apărării aeriene.

„Aţi intrat în apele restricţionate ale ţării noastre. Vă rugăm să vă întoarceţi imediat”, a avertizat un oficial taiwanez prin radio, într-un mesaj transmis omologilor lor chinezi, potrivit imaginilor publicate sâmbătă de paza de coastă din Taiwan.

https://epochtimes-romania.com/news/tensiuni-in-stramtoarea-taiwan-navele-garzii-de-coasta-chineze-somate-intoarceti-va-imediat–353110

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Taiwan | 中華民國 | Zhōnghuá Mínguó

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura